Schoolstraat 19, 4417 AA HANSWEERT info@dishmissed.nl +31 (0)6 11912757

Het bestuur

Het bestuur | Dishmissed.nl

Het bestuur van Stichting Dishmissed – No Waste, bestaat uit vier personen. We stellen ons graag aan u voor.

 

Linda | Dishmissed.nl

Een draadje per dag is een hemdsmouw in het jaar

Linda Swets, voorzitter

Wekelijks kunnen wij een groot verschil maken voor mensen en helpen we de onnodige verspilling van voedsel tegen te gaan. Het werkzaam zijn in de horeca maakt dat ik op bijna dagelijkse basis wordt geconfronteerd met veel onnodige verspilling van voedsel (door wet- en regelgeving). Dit is mij altijd een doorn in het oog geweest en ik heb altijd gevonden dat dit ook anders moest kunnen. Dankzij Stichting Dishmissed – No Waste kan ik nu een deel van de verandering zijn die ik wil zien. Ik kan dan ook niet anders stellen dan dat ik dankbaar ben voor de dingen die ik voor en met deze stichting kan doen.

De titel voorzitter klinkt pretentieus en dat wil ik niet zijn. Zonder de heren die mij het genoegen hebben willen doen zitting te nemen in het bestuur zou Stichting Dishmissed – No Waste geen feit hebben kunnen worden.

Sergio | Dishmissed.nl

No one man is an island

Sergio Poucochinho, Secretaris

In mijn werk word ik dagelijks geconfronteerd met voedselverspilling. Soms door mismanagement, soms door regelgeving en soms door onvoorziene zaken. Persoonlijk vind ik het kwalijk om te zien dat er producten zonder blikken of blozen in de prullenbak verdwijnen die nog prima te consumeren zijn. Mijn lijfspreuk in de keuken kan ik dankzij mijn werk voor Stichting Dishmissed – No Waste doortrekken naar een groter deel van de samenleving. Soms heb je een extra handje nodig en dan blijken dingen opeens minder moeilijk dan je had gedacht omdat je het samen doet.

Dat samen is ook wat ons bestuur doet. Vogels van verschillende pluimage die samen een verschil proberen te maken door hun eigen ervaringen en expertise te gebruiken. Ik ben er trots op dat ik naast deze mensen mag staan.

Hans | Dishmissed.nl

Zonder doel behaal je geen resultaat

Hans Bouman, Penningmeester

Als bedrijfseconoom met een achtergrond in bedrijfsadvies ben ik blij dat ik gevraagd ben toe te treden tot het bestuur van Stichting Dishmissed – No Waste. Door bepaalde processen op een andere manier vorm te geven kan er een hoger rendement worden behaald. Dit geldt niet alleen voor grote ondernemingen. Juist door deze kennis toe te passen in kleine processen wordt er snel resultaat behaald. Als penningmeester van de stichting zal ik al mijn professionele kennis inzetten ten behoeve van onze doelstelling. Daarbij zie ik het als mijn persoonlijke taak de stichting financieel gezond te houden en met onze middelen een zo optimaal mogelijk rendement te realiseren voor een zo groot mogelijke groep mensen.

Als bestuur met veel verschillende karakters en achtergronden vullen wij elkaar goed aan. Wanneer het gepast is hebben we ook ontzettend veel plezier samen. En dat is een deel van onze kracht.

Sander | Dishmissed.nl

Born to be alive

Sander Houtman, Algemeen bestuurslid

Voedselverspilling is mij een doorn in het oog. Er wordt op dagelijkse basis zo ontzettend veel eten weggegooid. En dit terwijl er dagelijks mensen met honger naar bed gaan. De impact die dit kan hebben op mensen is enorm groot, met alle gevolgen van dien. Door de handen ineen te slaan kunnen deze twee problemen in één keer worden aangepakt. Zo kan er op diverse fronten een verschil gemaakt worden wat een positief resultaat oplevert. En dat zie ik als een steen in een vijver werpen; Het begint klein, maar rimpelt uit over een heel groot oppervlak.

Persoonlijk ken ik ook de andere kant van de medaille. Hier heb ik mij uit kunnen knokken, mede dankzij de hulp van anderen. Nu kunnen wij naast mensen staan om ze te helpen en ze mee omhoog te trekken zoals anderen dat voor mij hebben gedaan.